Koploper PSV boekt ruime zege: zevenklapper op bezoek bij PEC Zwolle

Armando Obispo, Jordan Teze en Ricardo Pepi vieren de 1-7 van PSV
Armando Obispo, Jordan Teze en Ricardo Pepi vieren de 1-7 van PSVANP
PSV heeft op weg naar de 25e landstitel een eenvoudige zege behaald op PEC Zwolle. De Eindhovenaren wonnen met liefst 7-1 en deden daarmee vertrouwen op voor de ontmoeting van volgende week met regerend kampioen Feyenoord. De Rotterdammers kunnen de achterstand op PSV zondag, bij een zege op Almere City FC, weer tot 10 punten verkleinen. Als PSV in eigen stadion van Feyenoord wint, komt de eerste landstitel sinds 2018 snel dichterbij.

In tegenstelling tot vorige seizoenen maakt PSV onder leiding van trainer Peter Bosz geen uitglijders tegen de wat kleinere ploegen in de Eredivisie. Ook tegen PEC nam de koploper direct vanaf het begin het initiatief. Halverwege de eerste helft opende Isaac Babadi de score, maar dat doelpunt werd afgekeurd om buitenspel. Babadi stond voor het eerst sinds augustus weer in de basis. De middenvelder mocht starten in plaats van Ismael Saibari, die dinsdag in de slotfase van de ontmoeting met Borussia Dortmund in de achtste finales van de Champions League uitviel. Babadi kreeg van Bosz de voorkeur boven de Amerikaan Malik Tillman.

Na een half uur spelen was het alsnog raak. Na een goede voorzet van linksback Sergiño Dest kopte Johan Bakayoko via de grond raak. Kort daarna verdubbelde Luuk de Jong de score. De aanvoerder scoorde eveneens met zijn hoofd, na een hoekschop van Joey Veerman. PEC bracht de spanning kort voor rust onverwacht terug. PSV-keeper Walter Benítez ging in de fout bij een schot van Eliano Reijnders (1-2).

De Jong topscorer

In de tweede helft ging het snel. Younes Namli liet zich in de 51e minuut van de bal zetten door Veerman, waarna Olivier Boscagli De Jong in staat stelde te scoren. Bakayoko maakte na een uur spelen ook zijn tweede treffer van de avond. PSV nam met die ruime voorsprong geen genoegen en ging door. De Jong was in de 71e minuut opnieuw trefzeker en is nu met 22 doelpunten topscorer van de Eredivisie.

Sam Kersten (eigen doel) en Ricardo Pepi scoorden daarna ook nog. Het was voor het eerst dit seizoen dat PSV zeven keer scoorde in de Eredivisie. De grootste zege tot zaterdag was een zege van 6-0 bij Heracles Almelo.