Koploper PSV wint ook eenvoudig van Go Ahead Eagles en evenaart record

Veerman maakte de 3-0 op aangeven van Tillman
Veerman maakte de 3-0 op aangeven van TillmanProfimedia
PSV heeft ook de vierde wedstrijd van het seizoen makkelijk gewonnen. Go Ahead Eagles was geen partij in Eindhoven en werd met 3-0 verslagen. Guus Til, Hirving Lozano en Joey Veerman maakten de doelpunten. PSV scoorde voor de 54e wedstrijd op rij, maar een klein smetje was wel de blessure van Luuk de Jong. PSV herovert door de overwinning de koppositie.

Go Ahead Eagles begon goed aan de wedstrijd en dacht al na twee minuten op voorsprong te komen via Mathis Suray, maar Finn Stokkers stond daarvoor al buitenspel en dus ging de treffer niet door. PSV moest duidelijk nog wakker worden. Buiten een kopballetje van Lozano, was het Go Ahead Eagles dat gevaarlijk werd in de beginfase. Maar PSV kwam wel op voorsprong door TilDe Jong legde de bal klaar met het hoofd en Til schoot simpel binnen: 1-0. Het was de 54e wedstrijd op rij dat PSV een doelpunt maakte in eigen huis, een evenaring van het clubrecord.

PSV verdubbelde na 26 minuten de voorsprong. Topscoorder Hirving Lozano combineerde met Joey Veerman en De Jong en schoot de bal in daarna in het doel. De Jong gaf zijn tweede assist.

Blessure De Jong

Na een halfuur kwam er wel een tegenslag voor PSV, want De Jong had last van zijn bovenbeen en moest het veld verlaten. Ricardo Pepi kwam in zijn plaats. Verder was het een saaie eerste helft, waarbij PSV op 70 procent ook makkelijk langs Go Ahead Eagles leek te gaan. Halverwege was de stand 2-0.

In de tweede helft kreeg Til gelijk een kans na drie minuten. Hij kreeg een goede voorzet van Veerman, maar kopte tegen de keeper aan. Vijf minuten later kreeg Pepi zijn eerste kans. Malik Tillman gaf de bal aan de aanvaller in de zestien, die niet nadacht en hard schoot. Maar zijn poging eindigde op de lat. Na 63 minuten werd het 3-0. Tillman maakte een goede actie op de achterlijn aan de linkerkant en legde terug op Veerman, die de bal erin schoot. Go Ahead Eagles kreeg nog een paar kansen, maar kwam niet meer tot scoren. PSV nam gas terug en nam genoegen met 3-0, wat ook de eindstand werd.