Misère van RKC houdt aan in Rotterdam: Sparta bezorgt RKC zesde nederlaag op rij

Misère van RKC houdt aan in Rotterdam: Sparta bezorgt zesde nederlaag op rij
Misère van RKC houdt aan in Rotterdam: Sparta bezorgt zesde nederlaag op rijProfimedia
RKC Waalwijk heeft ook zijn zesde wedstrijd van dit seizoen in de Eredivisie verloren. De ploeg van trainer Henk Fraser verloor in eigen huis met 2-1 van Sparta Rotterdam. RKC bungelt onderaan met 0 punten. Sparta, van trainer Jeroen Rijsdijk, klom naar de vijfde positie.

Het duurde een half uur voor er wat te beleven viel voor de 7000 toeschouwers in het Mandemakers Stadion. Uit het niets kwam Sparta op voorsprong. Camiel Neghli gaf de bal vanaf de rechterkant voor en bereikte Mohamed Nassoh, die aannam en met een geplaatst schot voor zijn eerste goal in de Eredivisie tekende. In de tiende minuut van de tweede helft kwam Sparta op 2-0. Nassoh gaf de assist op Neghli, die de bal via de onderkant van de lat in het doel van keeper Jeroen Houwen werkte. Het was de derde competitietreffer van Neghli.

De statistieken
De statistiekenFlashscore

De thuisploeg richtte zich op en vond in de 66e minuut de aansluiting door een treffer van Richonell Margaret. De Waalwijkers drongen aan en kregen kansen op de gelijkmaker, maar die viel niet. Zo kopte aanvoerder en spits Oskar Zawada in vrije positie de bal in de handen van Sparta-doelman Nick Olij.

RKC Waalwijk baarde deze week opzien door Mo Ihattaren een contract te geven. De veelbesproken 22-jarige middenvelder brak in 2019 door bij PSV, maar speelde de afgelopen jaren nauwelijks wedstrijden bij de clubs waar hij onderdak vond. Het duurt nog een tijdje voordat hij wedstrijdfit is.