NAC Breda boekt eerste uitzege van het seizoen ten koste van PEC Zwolle

Elias Omarsson was met twee doelpunten uiterst belangrijk voor NAC
Elias Omarsson was met twee doelpunten uiterst belangrijk voor NACPro Shots Photo Agency / ddp USA / Profimedia
NAC Breda heeft de laatste wedstrijd van Eredivisie speelronde 9 gewonnen door op bezoek bij PEC Zwolle een 1-2 zege te boeken met dank aan aanvaller Elias Omarsson, die tweemaal doel trof. Door de overwinning komt de ploeg op 12 punten en vindt het zich opeens terug op de negende plek op de ranglijst. PEC blijft steken op 8 punten en staat 15e.

Een vrij tamme eerste helft eindigde zonder doelpunten. De grootste kans voor PEC Zwolle was kopbal van Younes Namli in de negende minuut, waar NAC-doelman Daniel Bielica knap op kon redden. De bezoekers waren in de 28e minuut dicht bij de voorsprong, maar de kopbal van Elias Omarsson ging over Jasper Schendelaar heen om op de lat weg te stuiteren.

Het meest opvallende moment vond plaats in de 33e minuut. Namli gaf een voorzet richting Dylan Vente, maar bereikte deze niet door tussenkomst van Leo Greiml. Dat leek echter te zijn geweest met de arm, maar scheidsrechter Jeroen Manschot gaf geen strafschop. Ook de VAR gaf geen seintje dat de onderschepping potentieel onreglementair zou zijn geweest, dus het spel ging door, waar PEC wellicht een penalty had moeten krijgen.

Tweede helft

De tweede helft kende meer spektakel en in de 54e minuut was het raak voor de bezoekers. Raul Paula was bij rust ingevallen en schoot hard op doel, maar doelman kon nog redding brengen. De Duitser ontving weer de bal in plaats van opnieuw schieten bracht hij Omarsson in stelling om van dichtbij binnen te tikken. In de 78e minuut maakte de IJslandse spits zijn tweede doelpunt en gooide het duel ogenschijnlijk in het slot. Dominik Janosek gaf na goed voorbereidend werk van Leo Sauer laag voor, waarna Omarsson van dichtbij binnen kon frommelen.

Maar in de 81e minuut werd het nog spannend door een prachtige goal van Kaj de Rooij. Dylan Mbayo dribbelde ver op aan de rechterkant van het veld en gaf een goede pass op de 23-jarige aanvaller, die met rechts in een keer in de kruising schoot van buiten de zestien. Het slotoffensief van de Zwollenaren wierp echter geen vrucht en de wedstrijd eindigde in 1-2 na vijf minuten blessuretijd.