NAC Breda in play-offs veel te sterk voor MVV Maastricht

NAC Breda in play-offs te sterk voor MVV Maastricht
NAC Breda in play-offs te sterk voor MVV MaastrichtProfimedia
NAC Breda heeft op overtuigende wijze de tweede ronde van de play-offs om promotie/degradatie bereikt. De formatie van de Duitse trainer Peter Hyballa was in Limburg te sterk voor MVV Maastricht: 1-4. In eigen huis had NAC al met 1-0 gezegevierd.

NAC Breda speelt nu tegen Emmen, de nummer 16 van het bijna afgelopen seizoen in de Eredivisie. In de andere wedstrijd treffen VVV-Venlo en Almere City FC elkaar.

Kort voor tijd kreeg NAC-doelman Roy Kortsmit de rode kaart. Hij mist daardoor zeer waarschijnlijk in elk geval het volgende duel. Veldspeler Jort van der Sande moest de resterende speeltijd in het doel staan.

Snelle uitloop

Na 38 minuten was het in Maastricht al 0-3. Elías Már Ómarsson opende de score door de bal met een lob over de ver uitgelopen doelman Romain Matthys te plaatsen.

Sabir Agougil maakte de 0-2, nadat Ómarsson de bal met veel overzicht breed had gelegd. Na een goed uitgevoerde aanval zorgde Ezechiel Banzuzi voor de derde treffer.

Enige tegendoelpunt

MVV probeerde nog wel wat terug te doen. Sven Blummel kopte na ongeveer een uur op de lat. In de 68e minuut was het wel raak voor de Limburgers. Dailon Livramento gleed de bal bij de 'tweede' paal binnen, na een pass met buitenkant voet van Van Bommel. In extra tijd scoorde Jesaja Herrmann nog voor NAC, 1-4.

Vlak voor rust werd het duel even stilgelegd door scheidsrechter Erwin Blank, nadat er bekers bier vanuit het uitvak op het veld werden gegooid. Na een kleine 10 minuten werd het duel hervat.