NAC Breda neemt afstand van Roda JC in eerste duel promotieplay-offs

Dominik Janosek benutte de strafschop en maakte even later ook de 3-0
Dominik Janosek benutte de strafschop en maakte even later ook de 3-0Profimedia
NAC Breda heeft in de eerste wedstrijd in de eerste ronde van de play-offs ruim gewonnen van Roda JC. De Bredanaars waren in eigen huis met 3-1 te sterk. Vrijdag volgt de wedstrijd in Kerkrade.

Roda JC greep afgelopen vrijdag door de nederlaag bij FC Groningen net naast directe promotie naar de Eredivisie. NAC wist zich als nummer acht van de Keuken Kampioen Divisie te plaatsen voor de nacompetitie door een gelijkspel tegen Top Oss in de laatste speelronde.

De thuisploeg van coach Jean-Paul van Gastel begon feller. Dat leverde in de zestiende minuut het openingsdoelpunt op door Sigurd Haugen. De bezoekers kregen in de slotfase van de eerste helft enkele kansen, maar wisten niet gelijk te maken.

Strafschop

Invaller Orhan Dzepar van Roda leidde in de tweede helft de 2-0 van NAC in. De verdediger speelde de bal slap terug naar doelman Calvin Raatsie die daardoor een overtreding maakte op Jan Van den Bergh. Dominik Janosek benutte de strafschop. Met een fraai afstandsschot maakte Janosek er enkele minuten later 3-0 van. Brian Koglin gaf Roda met een rake vrije trap van afstand nog enige hoop voor de return.