NAC Breda ziet jaar na dato geschiedenis zich herhalen in een gestaakte wedstrijd

Dominik Janosek knalde een vrije trap via de binnenkant van de linkerpaal binnenANP JEROEN PUTMANS
De stadionklok in het Rat Verlegh Stadion op 76:47 en een gestaakte wedstrijd bij een 0- 0 tussenstand in de wedstrijd tussen NAC Breda – NEC Nijmegen, kortweg NEC-NAC. Een muntje van 50 eurocent de boosdoener en gedachten die afdwalen naar exact 52 weken eerder, toen Kevin van Veen van FC Groningen nog olie op het vuur gooide. Net als een jaar geleden trok NAC Breda na de onderbreking aan het langste eind: 1-0.

Zeventig minuten lang was er werkelijk geen vuiltje aan de lucht in Breda. NAC onmachtig en NEC zonder de absolute wil om te winnen, leken af te stevenen op een wel heel bloedeloze 0-0. Het verhaal van de wedstrijd was het buiten de selectie laten van Matthew Garbett en Fredrik Oldrop Jensen door NAC-trainner Carl Hoefkens.

De eerste helft kende een paar kansjes voor de thuisclub en enige vreugde voor het 400ste duel van Lasse Schöne in de Eredivisie. Het hoogste aantal van één speler in de 21ste eeuw. Verder was er echt geen vuiltje aan de lucht. Een drievoudige wissel aan de kant van de Nijmegenaren moest verandering brengen voor de ploeg van de langstzittende Eredivisietrainer Rogier Molhoek, die in de kaart leek te worden gespeeld door een oliedomme overtreding van aanvaller Sana Fernandes. Die moest er met ‘rood’ af en dat werkte als een lont in een kruitvat.

Hervatting

Een gele kaart voor verdediger Jan Van den Bergh werd gevolgd voor een dubbele gele kaart voor keeperstrainer Gabor Babos en vervolgens werd er een muntstuk van 50 eurocent gegooid naar scheidsrechter Ingmar Oostrum die niets anders kon doen dan de wedstrijd tijdelijk stilleggen. De gedachten gingen terug naar exact een jaar geleden toen het duel tussen NAC Breda en FC Groningen werd gestaakt nadat Kevin van Veen met een bierdouche werd beloond voor het uitbundig vieren van een uitdoelpunt.

Destijds werd het duel tijdelijk onderbroken en sloeg NAC Breda uiteindelijk in de slotfase alsnog toe en werd de wedstrijd met 3-2 gewonnen. Deze keer had NAC Breda nog minder tijd nodig om op voorsprong te komen. Al in de vijfde van de resterende 14 minuten reguliere speeltijd knalde Dominik Janosek een vrije trap via de binnenkant van de linkerpaal binnen: 1-0. Ondanks een slotoffensief van NEC kwam in de score geen verandering meer en zo had de thuisclub opnieuw profijt van een onderbreking na het gooien van voorwerpen vanaf de tribune.