NEC - Go Ahead Eagles eindigt gelijk na tumultueuze slotfase met onderbreking

Mathias Ross viert de 1-1 met Mees Hoedemakers
Mathias Ross viert de 1-1 met Mees HoedemakersANP
NEC heeft in het thuisduel met Go Ahead Eagles na een tumultueuze slotfase opnieuw gelijkgespeeld in de Eredivisie. Invaller Sylla Sow leek de subtopper uit Deventer in de 88e minuut een onverdiende zege te bezorgen, waarna het duel even werd stilgelegd om bekers bier op het veld vanuit het uitvak. Direct na de hervatting maakte de eveneens ingevallen Mathias Ross koppend de 1-1 namens NEC en daar bleef het bij.

De thuisploeg had in de eerste helft de beste kansen. NEC-middenvelder Magnus Mattsson zag zijn kopbal van dichtbij gekeerd worden door doelman Jeffrey de Lange. Vlak voor rust verscheen de Japanner Koki Ogawa ineens vrij voor De Lange, maar het schot van de NEC-spits was veel te slap.

In de tweede helft gebeurde een stuk minder, tot aan de slotminuten. De intikker van de 27-jarige Sow, die na ruim een uur in het veld was gekomen, was al zijn vijfde doelpunt als invaller dit seizoen. Dat lukte een speler van de Eagles nooit eerder.

De cijfers
De cijfersFlashshare

De 1-1 betekende voor nummer 14 NEC het vijfde gelijkspel op een rij in de Eredivisie. Go Ahead, gecoacht door René Hake, blijft knap vijfde staan.