NEC komt niet verder dan gelijkspel tegen PEC en staat vijfde plaats af aan Ajax

Ogawa was trefzeker vanaf elf meter
Ogawa was trefzeker vanaf elf meterProfimedia
NEC heeft de vijfde plaats in de Eredivisie moeten afstaan aan Ajax. De Nijmegenaren kwamen in eigen huis niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen PEC Zwolle.

Verdediger Thomas Lam zette de bezoekers al na 10 minuten op voorsprong. Kort na rust sloeg NEC twee keer snel achter elkaar toe via de Japanner Koki Ogawa. De tweede kwam tot stand vanaf elf meter. Odysseus Velanas zorgde halverwege de tweede helft voor de eindstand.

NEC - PEC
NEC - PECFlashshare

Omdat Ajax eerder op de dag wel drie punten pakte tegen FC Twente, zijn de Amsterdammers nu vijfde met 48 punten, een meer dan NEC, dat zesde staat. De voorsprong op nummer zeven FC Utrecht is vier speelronden voor het einde twee punten. Nummer 13 PEC is door het punt zeker dat het niet direct degradeert. De voorsprong op nummer 16 RKC is acht punten.

NEC speelt aanstaande zondag de bekerfinale in De Kuip tegen Feyenoord.