NEC maakt korte metten met sterk gestart Fortuna Sittard: 3-0

Rober was verantwoordelijk voor de tweede treffer
Rober was verantwoordelijk voor de tweede trefferProfimedia, ANP MARCEL VAN HOORN /ANP/Sipa USA
Fortuna Sittard is niet langer foutloos in de Eredivisie. De ploeg van trainer Danny Buijs ging in eigen huis hard onderuit tegen NEC: 3-0.

De bezoekers waren tijdens de eerste helft in Sittard de betere ploeg en kwamen in de 35e minuut dan ook terecht op voorsprong toen aanvaller Koki Ogawa een voorzet van rechtsback Bryann Pereira met heel veel gevoel de verre hoek binnen volleerde.

Nog geen vijf minuten later verdubbelde Rober de score door een voorzet van linksback Thomas Ouwejan bij de tweede paal binnen te koppen. Het was de tweede wedstrijd op rij waarin de Spaanse middenvelder annex aanvaller tot scoren kwam.

Tweede helft

Trainer Danny Buijs probeerde met wissels het tij te keren en het leverde Fortuna enkele mogelijkheden op de aansluiting op.

Het mocht echter niet baten voor de Limburgers, die met twee overwinningen juist sterk waren begonnen aan de competitie.

Aan de andere kant verloor NEC de eerste twee competitiewedstrijden, waarna vorige week in eigen huis tegen PEC Zwolle (1-0) de eerste punten werden gehaald.

NEC was ook in de tweede helft de sterkere ploeg en Sami Ouaissa maakte vlak voor tijd de derde Nijmeegse treffer.