NEC trekt goede lijn door zonder Magnus Mattsson, maar met Tjaronn Chery

De spelers bedanken het publiek
De spelers bedanken het publiekANP
NEC is in de Eredivisie naar de zesde plaats gestegen. In de eerste wedstrijd zonder de naar FC Kopenhagen vertrokken topscorer Magnus Mattsson, rekenden de Nijmegenaren af met Heracles Almelo: 3-1. NEC verloor begin december voor het laatst en pakte uit de laatste zeven duels 17 punten.

In de beginfase leek het er niet op dat NEC de stijgende lijn zou doorzetten. Jizz Hornkamp kopte Heracles al in de 3e minuut op voorsprong. Voor de spits betekende het zijn derde doelpunt in de laatste drie duels. Oud-NEC'er Jordy Bruijn leek de voorsprong na ruim een kwartier te verdubbelen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd om buitenspel.

Heracles hield dankzij keeper Michael Brouwer tot de rust stand. NEC sloeg in de tweede helft alsnog toe. Na een overtreding van Sven Sonnenberg op Koki Ogawa benutte Ogawa de strafschop zelf. De Japanner had na een uur spelen weer succes, dit keer met een goede kopbal na een voorzet van Sontje Hansen. Nieuwkomer Tjaronn Chery zorgde uit een vrije trap, die door de muur van Heracles spelers heen ging, voor de 3-1. Scheidsrechter Marc Nagtegaal had de bal eerst op de penaltystip gelegd, maar de overtreding bleek buiten het zestienmetergebied te zijn gemaakt.

Heracles blijft door het verlies vijftiende met 4 punten meer dan nummer 16 RKC Waalwijk.