Ohio scoort twee keer in blessuretijd en bezorgt Utrecht overwinning bij NAC

Utrecht draaide de wedstrijd in extremis om door twee goals van Ohio
Utrecht draaide de wedstrijd in extremis om door twee goals van OhioProfimedia
FC Utrecht heeft in de blessuretijd twee keer gescoord tegen NAC en won daardoor met 1-2. De thuisploeg kwam in de eerste helft op voorsprong, maar gaf de winst in de laatste minuut weg. Noah Ohio maakte de gelijkmaker namens de Domstedelingen en zorgde er een minuut later voor dat de volle buit werd meegenomen. Utrecht heeft daardoor zeven punten, NAC heeft er drie.

NAC begon sterk aan de wedstrijd en kreeg na drie minuten de eerste kans. Jan van den Bergh zette voor vanaf rechts en Boyd Lucassen kopte net over. Na een kwartier kwam Utrecht wat meer uit de schulp. David Min kopte een voorzet vanaf links naast en een minuut later beproefde Paxten Aaronson zijn geluk, maar hij schoot vanaf de linkerkant van de zestien in het zijnet. Utrecht was wel beter, maar kreeg weinig kansen. NAC kon makkelijk in de wedstrijd blijven en kwam zelfs op voorsprong net voor rust. Na slecht uitverdedigen, gaf Dominik Janošek een geweldige steekpass op Boyd Lucassen. Hij gleed de bal bij de tweede paal binnen en zorgde voor de 1-0.

In de tweede helft was het de eerste tien minuten eenrichtingsverkeer. Utrecht had de bal, alleen het creëren van kansen bleef een probleem. Ron Jans greep wel in met vier wissels in de rust, maar het gewenste effect had het niet. Noah Ohio, de spits die was ingevallen, kreeg in de 55e minuut de eerste kans van de tweede helft. Hij schoot uit de draai op de rand van de zestien tegen de keeper aan. NAC sloeg twee minuten later bijna toe. Een voorzet van links werd van dichtbij ingetikt, maar door Siebe Horemans van richting veranderd, waardoor de bal op de paal ging.

Utrecht slaat toe

Waar Utrecht zocht naar kansen, was het NAC die ze kreeg. Janosek probeerde het na 75 minuten van een dikke 20 meter, maar zijn inzet werd gekeerd door Vasilis Barkas. Drie minuten later werd invaller Lars Mol op de keeper afgestuurd, maar Barkas had zijn doel goed verkleind en kon makkelijk redding brengen. Ook een vijfde wissel aan de kant van Utrecht kon geen verschil maken. Het bleef aanvallend heel pover en NAC kon makkelijk op de been blijven. In de blessuretijd werd het toch 1-1. Na een scrimmage in de zestien, belandde de bal voor de voeten van Ohio, die de bal erin frommelde. NAC eindigde de wedstrijd met tien man door een bizarre tackle van Mol. Utrecht won ook de wedstrijd nog, want Ohio maakte er in de 96e minuut ook 1-2. Er werd nog gekeken naar buitenspel, maar dat was het niet.