Ongeloof bij FC Utrecht na drie afgekeurde goals in 0-0 tegen FC Volendam

De kopbal van Viergever die er niet in ging
De kopbal van Viergever die er niet in ging ANP
FC Utrecht heeft in de thuiswedstrijd tegen FC Volendam genoegen moeten nemen met 0-0 nadat maar liefst drie doelpunten werden afgekeurd. Nick Viergever, Bart Ramselaar en Anastasios Douvikas dachten in de tweede helft allemaal Utrecht op 1-0 te hebben gezet, maar scheidsrechter Richard Martens keurde die goals steeds af na interventie van videoarbiter Danny Makkelie.

FC Volendam pakte zo weer een punt in de strijd tegen degradatie uit de Eredivisie. De ploeg van trainer Wim Jonk pakte na de winterstop al 21 punten en staat op de dertiende plaats, al is het verschil met Excelsior - dat in de gevarenzone bivakkeert - slechts 3 punten.

Hinderlijk buitenspel?

FC Utrecht, dat de play-offs om Europees voetbal in wil, kreeg heel wat kansen. Bart Ramselaar schoot voor rust op de paal en topscorer Douvikas stuitte twee keer op doelman Filip Stankovic.

Kort na rust kopte Viergever wel raak, maar de aanvoerder van FC Utrecht stond daarbij buitenspel. Even later juichte De Galgenwaard opnieuw, nu voor een doelpunt van Ramselaar. Makkelie, die achter de tv-schermen zat, had echter gezien dat de bal in de aanloop naar die goal volledig over de zijlijn was gegaan. Martens bekeek langs het veld de beelden terug en trok dezelfde conclusie. In de slotfase tikte Douvikas de bal binnen, maar weer ging het Utrechtse feest niet door. Bas Dost zou namelijk hinderlijk buitenspel hebben gestaan.