PEC beëindigt slechte reeks met overwinning bij Excelsior

PEC viert een doelpunt op bezoek bij Excelsior
PEC viert een doelpunt op bezoek bij ExcelsiorANP
PEC Zwolle heeft na lange tijd weer een wedstrijd in de Eredivisie gewonnen. Het elftal van trainer Johnny Jansen versloeg Excelsior in Rotterdam met 4-2.

Halverwege zag het er nog niet naar uit dat PEC de reeks van vier duels zonder zege zou beëindigen. Na een goede voorzet van rechtsback Siebe Horemans werkte Julian Baas, samen met PEC-middenvelder Zico Buurmeester, de bal in de 39e minuut in het doel: 1-0.

Na rust trok PEC de wedstrijd naar zich toe. Younes Namli maakte met een laag schot van net buiten het zestienmetergebied in de 47e minuut gelijk. Excelsior liet daarna wat mogelijkheden liggen om opnieuw op voorsprong te komen.

Goede pass

PEC had wel succes. De Griek Tolis Vellios, die tegen het einde van de eerste helft de geblesseerde Ferdy Druijf verving, passeerde Stijn van Gassel: 1-2. Kort daarna liep Zwolle via Lennart Thy, na een goede pass van Odysseus Velanas, nog verder weg. Thy zelf gaf ruim een kwartier voor tijd de assist bij de tweede treffer van Vellios.

De Ierse invaller Troy Parrott scoorde nog wel tegen voor Excelsior, maar verder kwam de thuisploeg niet.

PEC staat dankzij de zege nu op de negende plaats met 10 punten. Excelsior heeft 13 punten is daarmee zesde.