PEC pakt eerste zege na promotie, negatief unicum dreigt voor FC Utrecht

Ferdy Druijf besliste het duel in Zwolle met zijn treffer
Ferdy Druijf besliste het duel in Zwolle met zijn trefferANP
PEC Zwolle heeft zijn eerste competitiewedstrijd gewonnen na de terugkeer in de Eredivisie. De gepromoveerde club versloeg in eigen stadion FC Utrecht met 1-0. Ferdy Druijf maakte vanaf de strafschopstip de enige treffer van het duel.

Met de zege komt PEC Zwolle op 3 punten na drie wedstrijden. Utrecht staat nog op 0 punten en wacht nog op het eerste doelpunt van het seizoen. Door wederom niet tot scoren te komen ligt een unicum op de loer voor de Domstedelingen: Utrecht is het vierde team deze eeuw dat de competitie begon met drie doelpuntloze duels. Scoort PEC volgende week tegen Feyenoord opnieuw niet, dan worden zij de eerste ploeg deze eeuw met nul treffers na vier duels.

Bij Utrecht stond nieuwkomer Isac Lidberg voor het eerst in de basis. De Zweedse aanvaller was de vervanger van Tasos Douvikas, die ontbrak om een transfer af te ronden. Naar verwachting vertrekt de Griek naar Celta de Vigo. Bij PEC Zwolle keerde aankoop Lennart Czyborra terug in de basis.

Matige eerste helft

PEC Zwolle en Utrecht wisten in de eerste helft amper voor gevaar te zorgen. Davy van den Berg zag namens de thuisploeg een schot voorlangs gaan, waarna Utrecht-aanvaller Mats Seuntjes doelman Jasper Schendelaar testte met een schot van afstand.

Ook na rust hoefden de keepers zich aanvankelijk geen zorgen te maken. Dat veranderde halverwege de tweede helft, toen Zwolle-middenvelder Zico Buurmeester werd neergetrokken in het strafschopgebied door Ryan Flamingo. Druijf benutte vervolgens zijn tweede penalty van het seizoen. Utrecht kwam daarna niet meer in de buurt van de gelijkmaker.