PEC wint met nodige moeite van laagvlieger Almere en klimt flink op ranglijst

Invaller Dylan Mbayo viert de openingstreffer tegen Almere City
Invaller Dylan Mbayo viert de openingstreffer tegen Almere CityPro Shots Photo Agency/ddp USA/Profimedia
PEC Zwolle trapte zondagmiddag om 12.15 uur af tegen Almere City. De thuisploeg heeft met 1-0 gewonnen en daarmee een flinke stap gezet op de ranglijst. Voor Almere, dat nu blijft steken op twee punten, belooft het nog een lang seizoen te worden.

In het eerste bedrijf was het vooral de thuisploeg die voor gevaar wist te zorgen, maar mede door de sterk spelende Ricardo Visus gingen de teams met een ongewijzigde tussenstand aan de thee. Almere deelde zelf ook wat speldenprikjes uit, maar maakte geen aanspraak op de openingstreffer.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld, maar het eerste doelpunt van de wedstrijd viel pas iets meer dan 10 minuten voor tijd. Een strakke voorzet van Damian van der Haar werd niet goed verwerkt door James Lawrence, die de bal achter zijn eigen doelman werkte. Almere probeerde in de slotfase nog wat terurg te doen, maar kwam in eerste instantie niet veel verder an een moeizame poging van Thomas Robinet op de rand van het strafschopgebied.

Statistieken van de wedstrijd
Statistieken van de wedstrijdFlashsha.re

In de extra tijd kreeg Junior Kadile een enorme kans om een gelijkspel uit het vuur te slepen, maar zijn inzet van dichtbij werd gepareerd door Jasper Schendelaar. In de 95e minuut vond hij de bal opnieuw voor zijn voeten in het strafschopgebied, maar nu vloog zijn schot uit de draai hoog over het doel van de Zwollenaren.

Almere staat nu nog altijd op twee punten en heeft het doelpuntentotaal van twee ook niet op weten te krikken. De Zwollenaren hebben de zestiende plaatst ingeruild voor plek dertien met de drie punten die het bij heeft kunnen schrijven.