PEC Zwolle overmeestert concurrent Heracles en heeft eerste overwinning te pakken

Spelers van PEC Zwolle vieren feest na de 1-0 van Dylan Vente
Spelers van PEC Zwolle vieren feest na de 1-0 van Dylan VenteANP VINCENT JANNINK
Het tweede duel van deze Eredivisiezondag is geëindigd in een 3-0 overwinning van PEC Zwolle op Heracles. In het eigen MAC³PARK Stadion waren de Zwollenaren over de hele wedstrijd genomen de betere ploeg en het beloonde zich met een doelpunt in iedere helft.

Al snel werd duidelijk dat PEC het heft in handen wilde nemen voor het eigen publiek en het assertieve spel loonde zich in de 13e minuut. Filip Krastev ging recht op het doel af en schoot, maar zijn poging stuiterde via een verdediger precies voor de voeten van Dylan Vente, die alleen maar binnen hoefde te schuiven.

In het vervolg van de eerste helft veranderde het spelbeeld niet veel. PEC was de betere ploeg, maar kon zijn kansen niet omzetten in doelpunten. Heracles kwam ook tot kansen, maar doelman Jasper Schendelaar toonde zijn waarde met reddingen op kansen van Shiloh 't Zand en Juho Talvitie

De nekslag

Vroeg in de tweede helft dacht PEC op 2-0 te komen. Krastev kopte vrij binnen, maar het doelpunt werd afgekeurd omdat de reden dat hij zo vrij kon staan was dat hij even daarvoor zijn verdediger Mimeirhel Benita naar de grond had getrokken. In de 70e minuut leek Mario Engels gelijk te gaan maken. Hij ging recht op Schendelaar af, maar besloot om hem heen te dribbelen waardoor hij niet meer tot een effectief schot op doel kon komen.

Vijf minuten later werd het bijna 2-0, maar een dubbele redding van Heracles-doelman Fabian de Keijzer op twee schoten van Thomas Buitink van dichtbij voorkwam dat. Twee minuten later was het wel raak. Dylan Mbayo ontving de bal van Davy van den Berg en krulde met links om De Keijzer heen voor zijn eerste doelpunt voor PEC. In de blessuretijd pakte Krastev nog zijn verdiende doelpunt mee.

Zo eindigde het duel in Zwolle in de verdiende overwinning voor de thuisploeg. PEC pakte zo zijn eerste punten van het seizoen en komt op de 14e plek te staan. De problemen bij Heracles worden alsmaar groter en de ploeg staat 16e met twee punten.