Peter Bosz heeft 'euforie in zijn hoofd' na vierde zege PSV en koppositie Eredivisie

Peter Bosz kijkt met een goed gevoel terug op de eerste vier wedstrijden
Peter Bosz kijkt met een goed gevoel terug op de eerste vier wedstrijdenANP BART STOUTJESDIJK
PSV-trainer Peter Bosz heeft "euforie in zijn hoofd" na de 3-0-overwinning op Go Ahead Eagles, de vierde van dit seizoen in evenveel duels. "Waarom zou ik dat niet hebben? We hebben de maximale score voor de interlandperiode, hebben veel gescoord en - vandaag gelukkig - weinig goals tegen", zei Bosz voor de camera van ESPN.

"Ik zeg nadrukkelijk gelukkig, want we hadden zeker wel een doelpunt tegen kunnen krijgen", aldus Bosz, die Go Ahead in de eerste tien minuten van de wedstrijd meerdere kansen zag krijgen. "Het stond niet goed en dat komt vooral door mij, want ik had Go Ahead anders verwacht. Dat moesten we rechtzetten en toen scoorden we op het goede moment", zei de trainer over de 1-0 van Guus Til in de elfde minuut. "Daarna waren we heel dominant."

Aanvoerder Luuk de Jong en Joey Veerman vielen uit, maar die blessures lijken mee te vallen. Veerman verwachtte geen problemen voor de komende interlandperiode met Oranje, die maandag begint. De Jong is gestopt als international en kan de komende weken bij PSV herstellen van zijn bovenbeenblessure.