Prachtig eerbetoon voor Hans van den Dungen blijft hangen na 1-0 zege NAC op MVV

Vreugde bij NAC na de rake strafschop
Vreugde bij NAC na de rake strafschopProfimedia
NAC Breda heeft aan de eerste wedstrijd van twee tegen MVV Maastricht een doelpunt overgehouden. Odysseus Velanas schoot raak vanaf elf meter en dat was dus de enige goal van de wedstrijd. Zaterdagavond valt de beslissing in Zuid-Limburg.

De wedstrijd had heel anders kunnen verlopen wanneer scheidsrechter Alex Bos in de openingsfase geen geel maar rood had gegeven voor een flinke charge van Boyd Lucassen op de talentvolle Ruben van Bommel. De VAR greep ook niet in en dus mocht NAC met elf man door. De thuisploeg was sterker en onder meer Velanas en Ezechiel Banzuzi kregen grote kansen. Na een overtreding van Matteo Waem op Velanas ging de bal na bijna 40 minuten spelen op de stip en de bij FC Utrecht opgeleide spits verzilverde de buitenkans zelf.

In de tweede helft lag de bal nog twee maal in het netje, maar voor zowel de thuisploeg als MVV werd een doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel. In de 61e minuut lag de wedstrijd een minuut stil voor een eerbetoon aan de onlangs overleden Hans van Dungen. De clubicoon overleed plotseling op 61-jarige leeftijd, werd geboren in 1961 en speelde 361 wedstrijden voor NAC. Het was een wrang en mooi moment tegelijk.