Prima eerste helft genoeg voor Fortuna Sittard om Heracles ruim te verslaan

Kaj Sierhuis viert de 4-0
Kaj Sierhuis viert de 4-0ANP
Fortuna Sittard heeft zijn grootste zege van dit seizoen geboekt. De ploeg van trainer Danny Buijs won in eigen huis met 4-1 van Heracles Almelo. De Limburgers passeerden Heracles in de stand en klommen naar de negende plaats. De club uit Almelo zakte naar de elfde positie in de Eredivisie.

De 10.000 toeschouwers in het Fortuna Sittard Stadion wisten amper wat ze zagen. Hun ploeg wist eindelijk te scoren. In de eerste elf wedstrijden van dit seizoen trof Fortuna slechts acht keer doel, tegen Heracles lagen er na 40 minuten al vier in.

Rodrigo Guth opende na 6 minuten de score. Hij kopte de bal uit een voorzet van Alen Halilovic achter de Almelose doelman Michael Brouwer. Milan Robberechts maakte er een kleine twintig minuten later 2-0 van. De Belg kreeg een kopbal van spits Kaj Sierhuis voor de linkervoet en schoot met een vernuftig tikje raak. Halilovic tekende na een half uur voor de 3-0 en Sierhuis werkte vijf minuten voor rust een via Iñigo Córdoba doorgekopte bal binnen: 4-0.

Machteloos

In de tweede helft bleef Fortuna het machteloze Heracles overklassen, maar de ploeg slaagde er niet in de productie te vergroten. Tegen het einde viel er onverwachts nog een tegengoal van Mario Engels.