PSV boekt moeizame zege in Almelo en staat weer bovenaan de ranglijst

Luuk de Jong feliciteert Johan Bakayoko met zijn doelpunt
Luuk de Jong feliciteert Johan Bakayoko met zijn doelpuntProfimedia
PSV heeft een moeizame 1-3 overwinning geboekt op bezoek bij Heracles Almelo op de gloednieuwe natuurgrasmat van het Asito Stadion. Een tegenvallende eerste helft werd afgesloten met een achterstand, maar in de tweede helft werd het kwaliteitsverschil duidelijk, bovendien kreeg het hulp van een blunderende Heracles-verdediger.

De kampioen speelde geen al te beste eerste helft en kwam al vroeg op achterstand via een door Brian de Keersmaecker benutte penalty na een overtreding van Fredrik Oppegard op Bryan Limbombe die net de zestien was ingestormd. PSV's hoogtepunt was een schot van eigen helft van Joey Veerman, die doelman Fabian de Keijzer ver voor zijn doel zag staan. Zijn fenomenale inzet ketste helaas hard tegen de lat. In de slotfase dacht Mario Engels de voorsprong te verdubbelen, maar hij werd aangespeeld in buitenspelpositie.

PSV draait de zaken om

Al vroeg in de tweede helft stelde PSV orde op zaken met hulp van Heracles-verdediger Ivan Mesik. Olivier Boscagli gaf een dieptepass op Guus Til die controleerde, maar voordat hij kon afwerken had Mesik al in de hoek achter zijn eigen doelman geprikt in een poging de bal weg te werken. De Eindhovense voorsprong was er nog binnen het uur. Johan Bakayoko pikte de bal op halverwege de helft van Heracles, dribbelde eenvoudig het zestienmetergebied in en schoof raak in de rechterbenedenhoek. Weer was het Mesik die de bal in zijn traject nog aanraakte, maar het was te licht om ook deze treffer op zijn naam te zetten.

Heracles zette aan om nog een gelijkmaker af te dwingen, en opvallend was dat veel spelers van PSV kampten met vermoeidheid het laatste kwart van de wedstrijd, waardoor de thuisploeg nog mogelijkheden kreeg. Engels leek kansrijk om binnen te koppen uit een voorzet, maar de schlemiel van de middag Mesik beukte hem hard in de rug in een poging zelf af te ronden. Beide spelers krabbelden met pijn en moeite overeind. Niet lang voor het einde dacht Engels de gelijkmaker binnen te stiften, maar wederom stond hij buitenspel waardoor zijn treffer niet doorging. In de laatste minuut van de officiële speeltijd scoorde Couhaib Driouech nog zijn eerste doelpunt voor PSV door van dichtbij hard in de linkerbovenhoek te schieten. Na zes minuten blessuretijd gaf scheidsrechter Martin van den Kerkhof het laatste fluitsignaal.

Statistieken Heracles - PSV
Statistieken Heracles - PSVFlashshare

Door de overwinning komt PSV op zes punten en staat het op doelsaldo weer bovenaan de ranglijst na twee wedstrijden, boven Fortuna Sittard, AZ en FC Groningen die eveneens na twee duels op zes punten staan. Heracles blijft staan op het punt dat ze een week geleden veroverden op Het Kasteel.