PSV haalt weer eens enorm uit en overloopt het arme Almere City FC met zevenklapper

Luuk de Jong heeft in 26 verschillende stadions in Nederland gescoord
Luuk de Jong heeft in 26 verschillende stadions in Nederland gescoordProfimedia
Regerend landskampioen PSV heeft vanavond in Almere met 7-1 gewonnen van de plaatselijke FC en maakte het zich in het eerste kwartier van de tweede helft nog heel even lastig. Nadat de marge voor de tweede keer op twee was gebracht, was de opleving van de jongste Eredivisionist gebroken en liep de Eindhovense koploper kinderlijk eenvoudig uit.

De afgelopen week werd bij PSV volledig gedomineerd door de voortdurende ontwikkelingen op de transfermarkt. Vele spelers van de Eindhovense ploeg stonden in de belangstelling van Europese topclubs en dus moest de technische leiding in de lichtstad ook volop doorschakelen voor de vervangers met de naderende transferdeadline van maandag 2 september.

Dromen

De elf basisspelers kregen uiteraard alles mee van deze verwikkelingen, maar de ploeg trainer Peter Bosz gaf blijk van het feit dat ze zich er niet door hadden laten afleiden. De eerste helft was volledig voor de regerend landskampioen die het ‘arme Ally’ nog spaarde met een 0-2 ruststand. Guus Til op aangeven van Noa Lang en Luuk de Jong uit een corner van Joey Veerman tekenden voor de treffers.

Juist door de marge van twee kreeg de thuisploeg van Hedwiges Maduro nog hoop en in de twaalfde minuut na de pauze was het – na een eerdere afgekeurde treffer als waarschuwing – nota bene Kornelius Hansen die op aangever van Jochem Ritmeester van de kamp de aansluitingstreffer produceerde: 1-2. Een periode van acht minuten brak in die 57ste minuut aan waarin Almere nog heel eventjes mocht dromen van een stuntje.

Zevenklapper

Invaller Couhaib Driouech maakte in minuut 65 aan alle onzekerheid een einde door op assist van Hirving Lozano de 1-3 aan te tekenen. Zes minuten later was het Malik Tillman die bij een prachtige aanval de tweede assist van Veerman verzilverde en 1-4 aantekende. In de 78ste minuut was het opnieuw een invaller die trefzeker was. Theo Barbet was de ongelukkige aan de kant van Almere om een strakke Eindhovense voorzet binnen te strompelen: 1-5. In de 83ste minuut maakte Lozano er nog 1-6 van. Zijn derde van de competitie. Veerman raakte nog de paal en invaller Ricardo Pepi bepaalde de eindstand in de laatste reguliere minuut op 7-1.

Zo deed PSV uiteindelijk toch was er van de landskampioen verwacht mocht worden, maar wist de ploeg opnieuw niet ‘de nul’ achterin vast te houden. Luuk de Jong heeft een 26ste stadion in Nederland waarin hij in ieder geval één doelpunt maakte en de aanloop naar Go Ahead-thuis van aanstaande zondag zal voor PSV ongetwijfeld even onrustig verlopen als de afgelopen week. Dat heeft niets met de 9 punten of het doelsaldo (15-3) te maken, maar wel hoe de selectie tegen die tijd zal uitzien en sterk genoeg mag worden geacht om in de competitie en Europa competitief te blijven.