PSV kruipt door het oog van de naald en houdt perfecte score met tien man tegen Sparta

Luuk de Jong maakte de beslissende treffer
Luuk de Jong maakte de beslissende treffer Profimedia/ANP/ddp USA
PSV heeft ook de achtste wedstrijd in de Eredivisie gewonnen. Van Sparta Rotterdam werd er thuis met 2-1 gewonnen door een eigen doelpunt en een schitterende treffer van Luuk de Jong. Sparta kwam aan het begin van de wedstrijd nog op voorsprong. Net na rust kreeg PSV een rode kaart, maar daar konden de Rotterdammers niet van profiteren.

Ivan Perisic begon in de basis bij PSV. Noa Lang en Johan Bakayoko begonnen op de bank. Joey Veerman was nog altijd geblesseerd en was er dus niet bij.

De eerste kans was voor Sparta na drie minuten.  Camiel Neghli, die vanaf zijn zevende bij PSV speelde, kwam door in de zestien, maar vond het zijnet. Sparta kwam ook verdiend op voorsprong na tien minuten. Arno Verschueren kwam was er razendsnel uit met een counter en gaf een goede steekpass op spits Tobias Lauritsen. Die bedacht zich niet en schoot hard en hoog tegen de touwen: 0-1. Malik Tillman kreeg na een kwartier de eerste kans namens PSV. Hij ging om keeper Nick Olij heen, maar stuitte daarna alsnog op de doelman, die op tijd weer in zijn doel was. Guus Til kreeg na ruim 20 minuten de grootste kans. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door de middenvelder ingekopt, maar hij stuitte van dichtbij op Olij. Na 34 minuten werd het dan toch gelijk, met wat enig fortuin. Olivier Boscagli schoot van een meter of 25 richting doel en via de rug van Verschueren ging de bal in het net. Twee minuten later was de wedstrijd al omgedraaid, want De Jong maakte er op schitterende wijze 2-1 van. Boscagli dag de bal voor door de vlucht, waarna De Jong de bal uit de lucht pakte met de buitenkant van zijn rechtervoet en in het dak van het doel schoot. Zo stelde PSV orde op zaken in slechts enkele minuten.

Overeind blijven met tien man

Vijf minuten na rust moest PSV verder met tien man. Neghli was erdoor en werd onderuit gehaald door verdediger Matteo Dams. De Jong ging na een dik uur geblesseerd naar de kant, het was niet helemaal duidelijk of het ging om een ernstige blessure. Na de rode kaart was PSV genoodzaakt om te counteren, maar dat leverde wel bijna de 3-1. Tilmann kreeg de bal aan de rechterkant en trok naar binnen, maar schoot net naast. Sparta mocht dan nog wel de bal hebben, maar kansen kwamen er niet. PSV kreeg vijf minuten voor tijd nog een grote kans via Til, maar hij schoot van dichtbij tegen de lat. Sparta kreeg nog een hele grote kans in blessuretijd. Invaller Shunsuke Mito schoot van dichtbij de bal over het doel van Walter Benitez. In de vijfde minuut van de blessuretijd werd het alsnog bij 2-2. Verdediger Rick Meissen kopte van dichtbij in, maar Benitez bracht prachtig redding. In de achtste en laatste minuut van de blessuretijd scoorde Sparta nog, Mike Eerdhuijzen maakte het doelpunt, maar het was buitenspel en dus werd de goal geannuleerd.