PSV laat eerste kans op ticket voor Champions League liggen

PSV moet volgende week op bezoek bij AZ de klus gaan klaren
PSV moet volgende week op bezoek bij AZ de klus gaan klarenANP
PSV is er tijdens de voorlaatste speelronde in de Eredivisie niet in geslaagd zich al te plaatsen voor de voorronden van de Champions League. De Eindhovenaren waren bij een zege op sc Heerenveen zeker geweest van de tweede plek, maar het duel in het Philips-stadion eindigde onbeslist: 3-3.

Met het punt kon PSV alsnog wel een beetje tevreden zijn. Het elftal van trainer Ruud van Nistelrooij stond in de 78e minuut nog met 3-1 achter. Dankzij het gelijkspel heeft PSV volgende week in de uitwedstrijd tegen AZ genoeg aan een punt om als tweede te eindigen. Ajax, dat 3 punten minder heeft dan PSV maar wel een beter doelsaldo, gaat op bezoek bij nummer 5 FC Twente.

PSV ontsnapte een week eerder tegen Fortuna Sittard maar net aan puntenverlies door een laat doelpunt van Xavi Simons (2-1). Van Nistelrooij slachtofferde rechtsback Jordan Teze en rechtsbuiten Johan Bakayoko. Phillipp Mwene en Anwar El Ghazi kregen tegen Heerenveen op die posities de voorkeur.

Onvrede

De thuisploeg begon beter en kreeg al snel de eerste kansen. El Ghazi werkte de bal in de 2e minuut uit een hoekschop naast en in de 12e minuut schoot hij vanuit kansrijke positie over. Na een klein kwartier spelen was het toch raak. Luuk de Jong legde de bal met zijn hoofd bij de tweede paal neer, waarna Ibrahim Sangaré in het doel kopte (1-0).

PSV leek op weg naar een eenvoudige middag, maar de wedstrijd kantelde door twee verdedigingsfouten. André Ramalho miste de bal in de 33e minuut na een dieptepass van Antoine Colassin volledig, waarna Milan van Ewijk van dichtbij kon scoren: 1-1. In de laatste minuut voor rust speelde Van Ewijk de bal door de benen van linksback Patrick van Aanholt. Colassin bleef oog in oog met doelman Walter Benítez rustig en stiftte raak: 1-2.

De schade voor de Brabanders werd na een klein uur spelen nog groter. Colassin kwam naar binnen en schoot in de verre hoek raak: 1-3. De Jong bracht de spanning in de 79e minuut terug door raak te koppen uit een hoekschop. In de 86e minuut maakte oud-PSV'er Jeffrey Bruma in het strafschopgebied een overtreding op Xavi Simons, die de penalty zelf benutte. De winnende treffer voor PSV bleef uit, tot onvrede van de Eindhovense supporters.