PSV laat Heracles kansloos en wint ook elfde competitiewedstrijd

Andre Ramalho viert zijn goal
Andre Ramalho viert zijn goalANP
PSV heeft in aanloop naar de belangrijke wedstrijd tegen RC Lens in de Champions League veel vertrouwen opgedaan. De Eindhovenaren scoorden in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo liefst zes keer (0-6) en verstevigden daarmee de koppositie. PSV is na elf duels nog zonder puntenverlies in de Eredivisie en heeft een doelsaldo van 41-5.

Deze eeuw zette PSV in de competitie één keer een langere reeks met zeges neer. In het seizoen 2018/2019 won de club, die toen onder leiding stond van trainer Mark van Bommel, de eerste dertien duels. PSV moest toen de titel uiteindelijk aan Ajax laten.

Heracles, dat uit de laatste vier duels maar 1 punt pakte, stond vanaf het begin onder druk. Luuk de Jong kreeg na een kwartier de eerste grote kans. De spits schoot de bal tegen keeper Michael Brouwer aan. De Jong had halverwege de eerste helft toch succes. Hij benutte een strafschop, die was gegeven na een tackle van Justin Hoogma op de enkel van Guus Til. Aanvoerder Hoogma kreeg een rode kaart, waarmee de spanning nog meer uit het duel verdween.

De Jong evenaart Kieft

Voor De Jong was het zijn 158e doelpunt in de Eredivisie, waarmee hij nu naast Wim Kieft op de gedeelde elfde plek staat van de topscorerslijst van de Eredivisie. Cor van der Gijp is tiende met 162 doelpunten. De Jong had bij PSV voor het duel met Heracles vijf van zijn dertien genomen strafschoppen gemist.

Heracles leek de schade tot de rust te beperken, maar kort voor tijd schoof middenvelder Jerdy Schouten de tweede treffer binnen.

PSV historisch trefzeker

Trainer Peter Bosz wisselde Schouten in de rust. Zijn vervanger Ismael Saibari moest zich na enkele minuten alweer laten vervangen met een blessure aan zijn oog. Malik Tillman, die de plek van Saibari overnam, scoorde in de 65e minuut. PSV liet het daar niet bij en werkte verder aan het doelsaldo. Verdediger André Ramalho zorgde halverwege de tweede helft voor het vierde doelpunt en Til en invaller Ricardo Pepi waren eveneens trefzeker (0-6).

Alleen in de seizoenen 1987/1988 (49 doelpunten) en 1999/2000 (46 doelpunten) was PSV minstens zo vaak trefzeker in zijn eerste elf competitieduels.