PSV neemt in tweede helft afstand van Fortuna Sittard en blijft zonder puntverlies

De spelers van PSV vieren de 0-1 van Malik Tillman
De spelers van PSV vieren de 0-1 van Malik TillmanPro Shots Photo Agency / ddp USA / Profimedia
PSV heeft in speelronde 6 van de Eredivisie op bezoek bij Fortuna Sittard een 1-3 overwinning geboekt. Een voorsprong in de eerste helft werd aanvankelijk nog weggegeven, maar in de tweede helft namen de Eindhovenaren afstand van de Limburgers en behaalden de zege die op basis van de verhoudingen niet minder dan verdiend was.

In de zestiende minuut kwam PSV voor het eerst op voorsprong. De kopbal van Ryan Flamingo uit een hoekschop belandde via Syb van Ottele voor de voeten van Malik Tillman, die van dichtbij gemakkelijk binnen kon schieten. Niet lang daarna had Guus Til na een knappe actie de 0-2 op zijn schoen, maar zijn poging werd door een verdediger gekraakt. In de 25e minuut schreeuwde Fortuna om een strafschop, maar de valpartij van Makan Aiko na contact met Flamingo werd door scheidsrechter Allard Lindhout als te gemakkelijk beoordeeld.

Op het halve uur schoot Ezequiel Bullaude van dichtbij richting doel, maar zijn inzet werd gepareerd. Uit de daaropvolgende hoekschop maakte hij alsnog de gelijkmaker voor de thuisploeg. Hij kwam vrij van zijn man en kopte nauwkeurig in de linkerhoek, buiten bereik van doelman Walter Benitez. Daardoor stond PSV voor de verandering eens niet op een 2-0 voorsprong bij het ingaan van de rust, wat de vorige drie competitiewedstrijden wel het geval was.

Heerlijke vrije trap

De ploeg van Peter Bosz nam het heft steviger in handen in de openingsfase van de tweede helft, maar kwam de eerste 20 minuten niet tot grote kansen. In de 68e minuut brak Tillman de ban middels een heerlijk genomen vrije trap. Vanaf ruim 20 meter schoot hij perfect raak in de linkerkruising en zette de bezoekers voor een tweede maal op voorsprong. Deze werd vijf minuten later verdubbeld, toen de in de rust voor Joey Veerman ingevallen Ismael Saibari richting doel ging en een schot waagde. Dat werd gestopt door doelman Mattijs Branderhorst, maar het was uiteraard Luuk de Jong die het attentst reageerde en de rebound in de linkerhoek schoof.

Na drie minuten blessuretijd floot Lindhout voor het einde van de wedstrijd en kon PSV zijn zesde overwinning uit zes wedstrijden bijschrijven. De kampioen blijft daardoor koploper, op twee punten afstand van AZ. Fortuna blijft staan op zes punten uit zes wedstrijden en bevindt zich op de 14e plek.