PSV stelt na zwakke eerst helft orde op zaken met drie goals na de pauze

PSV slaat na zwakke eerste helft na rust toe bij Vitesse
PSV slaat na zwakke eerste helft na rust toe bij VitesseANP
PSV heeft de laatste wedstrijd in aanloop naar de dubbele confrontatie met Rangers FC in de play-offs van de Champions League gewonnen. Bij Vitesse ging dat niet vanzelf. PSV speelde een zwakke eerste helft en stond bij rust met 1-0 achter. De Eindhovenaren maakten dat na de pauze alsnog goed: 1-3. Een tegenvaller was het geblesseerd uitvallen van linksback Patrick van Aanholt.

PSV-trainer Peter Bosz won zo ook zijn vijfde officiële duel sinds hij deze zomer de eindverantwoordelijke is. Net als in de voorgaande duels was er op het spel wel het een en ander aan te merken. Zonder de licht geblesseerde smaakmaker Noa Lang voetbalde PSV moeizaam en slordig. Vitesse kwam nauwelijks onder druk te staan en sloeg zelf bij de eerste mogelijkheid toe. Aanvoerder Marco van Ginkel (ex-PSV) was het eindstation van een goed uitgevoerde aanval: 1-0.

PSV toonde geen verbetering en spelers begonnen op elkaar te mopperen. Vitesse was in de slotfase van de eerste helft nog twee keer gevaarlijk. André Ramalho blokte eerst een schot van Kacper Kozlowski, in de blessuretijd voorkwam Jordan Teze met een redding net voor de lijn een tweede treffer van Van Ginkel.

Bosz grijpt in

Bosz greep halverwege in door Ramalho, Isaac Babadi en Johan Bakayoko te wisselen. De van Bologna overgekomen Jerdy Schouten maakte als invaller zijn debuut en ook Ismael Saibari en Guus Til kwamen in de ploeg.

Saibari had al snel succes. Na een hakje van aanvoerder Luuk de Jong passeerde de aanvallende middenvelder doelman Eloy Room in de 48e minuut. De grensrechter vlagde voor buitenspel, maar bij het bekijken van de beelden bleek dat Vitesse-verdediger Carlens Arcus nog net achter Saibari stond: 1-1.

Tegenslag

PSV drukte Vitesse achteruit, maar kreeg een tegenslag te verwerken toen Van Aanholt na een klein uur spelen geblesseerd naar de kant moest. Vitesse leek kort daarna op voorsprong te komen na een misverstand tussen Schouten en keeper Walter Benítez, maar invaller Gyan de Regt schoot de bal tegen de lat.

Yorbe Vertessen sloeg in de 64e minuut wel toe, door na een goede passeeractie in de korte hoek raak te schieten: 1-2. De Belgische aanvaller stond ook aan de basis van de derde PSV-treffer, toen Arcus een overtreding op hem beging. De Jong benutte de strafschop: 1-3.