PSV trakteert thuispubliek op ruime zege op RKC in seizoensouverture

Malik Tillman was verantwoordelijk voor de 3-0 tegen RKC
Malik Tillman was verantwoordelijk voor de 3-0 tegen RKCProfimedia
PSV heeft in de eerste competitiewedstrijd als regerend landskampioen eenvoudig afgerekend met RKC Waalwijk. In het Philips Stadion te Eindhoven werd het 5-1 voor de thuisploeg, die zodoende afrekent met de Johan Cruijff Schaal-demonen.

Trainer Peter Bosz strafte de kortstondig rebellerende Jordan Teze met een plek op de reservebank voor het thuisduel tegen RKC. Teze staat in de belangstelling van AS Monaco en gaf vrijdag aan niet tegen RKC te gaan spelen. Bosz noemde dit “onacceptabel” en gaf aan dat Teze niet mee zou trainen of spelen als hij dit volhield. Vrijdagavond kwam Teze alweer terug op zijn beslissing en bood hij zijn excuses aan, welke door PSV en Bosz werden geaccepteerd.

De opstellingen en rapportcijfers
De opstellingen en rapportcijfersFlashscore

De Amerikaan Richard Ledezma fungeerde tegen RKC als rechtsback, een positie waar hij nog nooit speelde. Veel maakte het PSV en Ledezma echter niet uit: na negen minuten schoot Johan Bakayoko PSV al op een 1-0 voorsprong. Malik Tillman dacht twee minuten later de voorsprong te verdubbelen, maar werd teruggefloten voor buitenspel. Jerdy Schouten en Tillman scoorden later in de eerste helft alsnog en schoten de wedstrijd nog vóór de rust al in het slot.

'Chucky' slaat toe

Na de rust nam PSV enigszins gas terug en besloot Bosz tegen de zeventigste minuut om viermaal te wisselen. Ook Teze kwam in de ploeg, maar hij werd niet bijster open ontvangen door de aanwezige PSV-supporters. Ook Lozano kwam in het veld – de Mexicaan verving Noa Lang – en de vertrekkende aanvaller liet zich direct gelden: amper vier minuten na zijn entree wist Lozano de 4-0 voor PSV binnen te schieten.

Richard van der Venne deed nog wat terug namens RKC, maar zag Lozano twee minuten later opnieuw scoren en PSV op 5-1 zetten. Het was de beloning op een vrij vlekkeloos verlopen avond voor de Eindhovenaren, die RKC wel een paar keer vaker dan hen lief is dichtbij een treffer zag komen.