PSV worstelt zich na tweede helft langs stug Willem II, Veerman haakt af

Ricardo Pepi was met twee treffers goud waard voor PSV.
Ricardo Pepi was met twee treffers goud waard voor PSV.ANP / ddp USA / Profimedia
PSV heeft zich pas na de tweede helft langs Willem II weten te vechten. De landskampioen won met 0-2 in Tilburg, maar maakt zich zorgen om Joey Veerman.

Zonder Luuk de Jong en Noa Lang, maar met debutant Ivan Perisic en Ricardo Pepi trok PSV ten strijde bij provinciegenoot Willem II. De eerste helft creëerde PSV de nodige kansen en kwam het onder meer via Malik Tillman en Perisic erg dichtbij, maar werd de openingsteffer niet gevonden.

Vlak na het aanbreken van de tweede helft kwam PSV alsnog op voorsprong. Joey Veerman wipte een vrije trap handig in het strafschopgebied, waarna Ricardo Pepi de bal enkel hoefde te schampen om hem in het doel te zien verdwijnen. Niet veel later verdubbelde Pepi op aangeven van Rick Karsdorp de voorsprong. Willem II loste nog een aantal gevaarlijke schoten, maar kwam niet meer tot de aansluitingstreffer.