RKC breekt negatieve reeks met uitzege in Zwolle en kan ademhalen

Chris Lokesa viert zijn 1-2
Chris Lokesa viert zijn 1-2ANP
RKC Waalwijk heeft na drie nederlagen eindelijk weer eens gewonnen in de Eredivisie. De ploeg van trainer Henk Fraser won de uitwedstrijd bij PEC Zwolle met 2-1. De Waalwijkers klommen dankzij de behaalde 3 punten naar de dertiende plaats. PEC zakte naar de tiende plek.

Zwolle opende sterk en kreeg al snel een kans, maar keeper Etienne Vaessen reageerde alert op het schot van Younes Namli. Toch viel de eerste goal aan de andere kant. Bij een aanval over rechts gaf Denilho Cleonise de bal voor op Filipo Stevanovic, die netjes intikte en RKC op voorsprong zette.

PEC ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker. Nadat een doelpunt van Sam Kersten werd afgekeurd wegens buitenspel, was het na een half uur raak voor de thuisploeg. De bal rolde na een hoekschop voor de voeten van Davy van den Berg, die hard uithaalde voor de 1-1. De middenvelder maakte er kort daarna bijna 2-1 van, maar hij schoot net naast.

In de tweede helft sloeg RKC al na vijf minuten toe. Een aanval van RKC leek te worden afgeslagen, maar de bal belandde bij Chris Lokesa, die met een geplaatst schot keeper Jasper Schendelaar verschalkte. PEC slaagde er ondanks verwoede pogingen niet in de nederlaag te voorkomen. Vaessen redde in de slotminuut twee inzetten.