RKC na winst op Volendam op 8e plaats en mag blijven dromen van Europees voetbal

De spelers van RKC vieren de 2-0 van Florian Jozefzoon
De spelers van RKC vieren de 2-0 van Florian JozefzoonANP
RKC Waalwijk heeft met een overwinning op FC Volendam (4-1) de kansen op deelname aan de play-offs om Europees voetbal in eigen hand gehouden. De ploeg van trainer Joseph Oosting staat met 41 punten voorlopig op de achtste plaats in de Eredivisie. De nummers 5 tot en met 8 van de eindstand gaan aan het einde van het seizoen de play-offs in.

FC Volendam staat met 30 punten op de veertiende plaats en is nog niet veilig. De Noord-Hollanders hebben 2 punten meer dan FC Emmen en Excelsior, nu de nummer 16 van de Eredivisie. Die positie betekent aan het einde van het seizoen deelname aan de play-offs om promotie/degradatie.

Statistieken RKC Waalwijk - FC Volendam
Statistieken RKC Waalwijk - FC VolendamFlashshare

Yassin Oukili bracht RKC al na amper 4 minuten spelen aan de leiding. Florian Jozefzoon verdubbelde de voorsprong in de 35e minuut met een fraai stiftje over de keeper van Volendam, na een steekpass van Pelle Clement. Kort na rust schoot Mats Seuntjens de 3-0 binnen.

Antonucci

Invaller Francesco Antonucci deed enkele minuten later iets terug namens Volendam, maar verder kwam de ploeg van trainer Wim Jonk niet. In de slotfase maakte de net ingevallen Julen Lobete de 4-1 voor RKC.

De opstellingen en spelersbeoordelingen van RKC en Volendam
De opstellingen en spelersbeoordelingen van RKC en VolendamFlashshare

Voor de aftrap werd in Waalwijk een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de onlangs op 48-jarige leeftijd overleden Joeri Petrov. De uit Oekraïne afkomstige aanvaller speelde voor zowel RKC als Volendam. De spelers van beide clubs droegen rouwbanden.