RKC Waalwijk schiet zichzelf in de voet met rode kaart in uitduel met FC Utrecht

Nick Viergever brengt de elf van Utrecht naast de tien van RKC Waalwijk
Nick Viergever brengt de elf van Utrecht naast de tien van RKC WaalwijkPro Shots Photo Agency / ddp USA / Profimedia
RKC Waalwijk leek in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht een kwart lang op weg naar het eerste resultaat in de Eredivisie, maar een rode kaart van Aaron Meijers gooide roet in het eten voor de hekkensluiter. FC Utrecht scoorde driemaal binnen een halfuur en won uiteindelijk met 3-2. RKC blijft ook na acht duels puntloos.

In de tweede minuut had RKC Waalwijk brutaal de leiding genomen door een treffer van Denilho Cleonise die de Brabanders op 0-1 bracht op aangeven van Tim van de Looi. In de 24ste minuut maakte Aaron Meijers een hele domme overtreding op het middenveld en werd na ingrijpen van de VAR duidelijk dat RKC met één man minder moest verder spelen.

FC Utrecht profiteerde in eigen huis optimaal en binnen enkele minuten maakte Nick Viergever de 1-1 uit een prima voorzet van Saouffian El Karouani. Binnen zeven minuten na de pauze kwam FC Utrecht snel achter elkaar op 2-1 en 3-1 door treffers van Paxten Aaronson en David Min. Daarmee leek het pleit beslecht voor de mannen van trainer Henk Fraser.

Goalgetters Utrecht-RKC
Goalgetters Utrecht-RKCFlashsha.re

Maar tien minuten voor tijd kwam de spanning toch weer even terug in de wedstrijd toen verdediger Mike van der Hoorn een lichte overtreding maakte in de eigen zestien en Richonell Margaret vervolgens mocht uithalen vanaf elf meter: 3-2. In de resterende tien minuten en zes minuten extra tijd kwam in de score geen verandering meer. RKC Waalwijk blijft op die manier de hekkensluiter met nul punten. FC Utrecht gaat de interlandbreak in met 19 punten uit 7 wedstrijden en heeft als nummer 2 van de Eredivisie nog altijd slechts twee verliespunten meer dan de foutloze koploper PSV.