Rode kaart Bobby Adekanye flinke smet op ruime zege Go Ahead op FC Volendam

Go Ahead wint van FC Volendam na sterke eerste helft
Go Ahead wint van FC Volendam na sterke eerste helftANP
Go Ahead Eagles heeft de thuiswedstrijd tegen FC Volendam dankzij een sterke eerste helft gewonnen: 4-1. Go Ahead, dat in de tweede helft met tien man speelde, leidde bij rust al met 3-0.

Bas Kuipers bracht Go Ahead in de 13e minuut aan de leiding en vlak voor rust tilden Oliver Edvardsen en Willum Thór Willumsson de stand naar 3-0. Daryl van Mieghem verkleinde de achterstand van FC Volendam na een uur tot twee doelpunten, maar in het laatste half uur kwam de ploeg uit Deventer niet meer in de problemen. Zo'n 5 minuten voor tijd schoot invaller Enric Llansana, die niet eerder scoorde voor Go Ahead, van buiten het zestienmetergebied zelfs nog de 4-1 binnen.

De cijfers
De cijfersFlashshare

Aanvaller Bobby Adekanye werd vlak voor rust met een directe rode kaart weggestuurd. Scheidsrechter Edwin van de Graaf gaf aanvankelijk geel voor de tackle van Adekanye, maar na het zien van de beelden besloot hij zijn beslissing te herzien.