Ron Jans debuteert bij FC Utrecht met overwinning op bezoek bij Heracles Almelo

Groot feest bij FC Utrecht na de eerste zege van het seizoen
Groot feest bij FC Utrecht na de eerste zege van het seizoen ANP
Ron Jans is goed begonnen aan zijn avontuur als trainer van FC Utrecht. De uitwedstrijd tegen Heracles Almelo eindigde in een zege: 1-3. FC Utrecht was het seizoen gestart met vier nederlagen op rij. Dat gebeurde de club nooit eerder in de Eredivisie.

Ole Romeny zette Utrecht al in de 5e minuut op voorsprong. De van FC Emmen overgekomen aanvaller kon, op aangeven van Mats Seuntjens, de bal bij de tweede paal in het doel schieten: 0-1. Seuntjens was kort daarna zelf dicht bij een tweede treffer. De lat bracht redding voor Heracles.

In blessuretijd van de eerste helft werd het alsnog 2-0. De Deen Victor Jensen kopte van dichtbij raak na een schot van Oscar Fraulo.

Twee keer onderbroken

Ook na rust begon Utrecht sterker. Jensen schoot de bal in de 48e minuut tegen de buitenkant van de paal. De Duitse invaller Abdenego Nankishi bracht de spanning terug door de bal in de 62e minuut in het doel te stiften. Het duel lag daarna twee keer kort stil omdat er bekers op het veld werden gegooid.

Utrecht stelde de overwinning in de 94e minuut veilig. Navajo Bakboord werkte de bal in eigen doel.

Door de zege van FC Utrecht zijn nu alleen FC Volendam en Almere City nog puntloos in de Eredivisie.