Ron Jans lijdt eerste nederlaag als coach van FC Utrecht op bezoek bij NEC

Bas Dost viert de 3-0
Bas Dost viert de 3-0ANP
NEC heeft tegen FC Utrecht de tweede overwinning van het seizoen geboekt. De Nijmegenaren waren op eigen veld met 3-0 duidelijk te sterk voor de ploeg waar Ron Jans vorige week als trainer nog debuteerde met een overwinning (1-3) bij Heracles.

Jans had ervoor gekozen Mats Seuntjens als diepste spits op te stellen. Wegens ziekte ontbrak Utrecht-doelman Vasilis Barkas in Nijmegen. Onder de lat stond voormalig NEC-keeper Mattijs Branderhorst.

NEC kreeg na een klein halfuur een domper te verwerken toen doelman Jasper Cillessen met een blessure aan de hamstring naar de kant moest. Het betekende het debuut van de 20-jarige Robin Roefs. Hij stond koud in het veld of aan de andere kant viel de openingstreffer. Dirk Proper kreeg de bal in de 31e minuut na een kopbal van Bas Dost voor de voeten en schoot van een meter of tien hard raak.

VAR

Drie minuten later was het al 2-0. Sontje Hansen zette voor, Bart van Rooij bereikte koppend Magnus Mattsson die van dichtbij inschoot. Kort na rust volgde de 3-0. Een overtreding van Mark van der Maarel op Hansen leverde de thuisclub na ingrijpen van de VAR een strafschop op. Tegen zijn oude club maakte Dost vanaf 11 meter zijn eerste competitiedoelpunt voor NEC: 3-0. Jans greep in met vier wissels, maar de vijfde nederlaag van het seizoen werd niet meer voorkomen.