Ruben van Bommel helpt AZ aan uitzege op RKC Waalwijk, Michiel Kramer de weg kwijt

Van Bommel helpt AZ aan uitzege op RKC Waalwijk
Van Bommel helpt AZ aan uitzege op RKC WaalwijkBart Stoutjesdijk / ANP
Ruben van Bommel heeft AZ aan een uitzege op RKC Waalwijk (0-3) geholpen. De linksbuiten maakte twee van de drie doelpunten voor de club uit Alkmaar. De ingevallen Mexx Meerdink bepaalde in de slotfase de eindstand.

Van Bommel schoot in de vijftiende minuut nog op de paal, na een afgemeten voorzet Ibrahim Sadiq. De 20-jarige aanvaller trof in de 31e minuut wel doel, opnieuw op aangeven van Sadiq. Van Bommel rondde vijf minuten later een afgemeten voorzet van Jordy Clasie af.

Michiel Kramer maakte weer deel uit van de selectie van RKC, nadat de spits vorige week disciplinair was geschorst omdat hij boos van een training was weggelopen. Kramer mocht na rust invallen en stond zes seconden op het veld toen hij een elleboogstoot aan tegenstander Seiya Maikuma leek te geven. Arbiter Rob Dieperink trok een gele kaart en werd niet gecorrigeerd door de videoscheidsrechter.

Rood voor Kramer

Kramer leek in de 72e minuut ook weg te komen met een elleboogstoot in het gezicht van Peer Koopmeiners. Maar dit keer dirigeerde de videoscheidsrechter Dieperink wel naar een monitor langs het veld. Vervolgens kreeg de spits alsnog een rode kaart. Kramer zocht na de wedstrijd niet naar excuses. "Het is mijn fout. Dit zal worden onderzocht en dan zal er een straf uitrollen", zei hij bij ESPN. "En die straf zal ik accepteren. Er is er maar één schuldig en dat ben ik."

AZ heeft 10 punten verzameld uit de eerste vier competitieduels en is nog zonder tegentreffer. RKC is na vier duels nog puntloos.