Ruime zege NEC op Fortuna na rode kaarten, Schöne evenaart record

Koki Ogawa was trefzeker namens NEC
Koki Ogawa was trefzeker namens NECANP
NEC heeft in eigen stadion een 4-1-zege op Fortuna Sittard geboekt. Beide ploegen eindigden het duel met tien man.

Magnus Matsson opende de score namens NEC met een pegel van fstand, nadat Tijjani Noslin een rode kaart kreeg na raadpleging van de VAR door arbiter Edwin van de Graaf. Nog vóór rust schoot Koki Ogawa NEC op 2-0.

NEC kwam kort na rust zelf ook met 10 man te staan toen Mees Hoedemakers eveneens een rode kaart pakte et een bijna identieke overtreding als die van Noslin, en geen 20 minuten later gebruikte Fortuna dit kansje om even terug in de wedstrijd te komen: Kaj Sierhuis schoot van afstand knap raak. Lang mocht de hoop echter niet van duur zijn aan Limburgse kant. Mattson maakte op aangeven van Sontje Hansen de 3-1, waarna Hansen zelf de 4-1 binnenschoot in de 75e minuut.

Invaller Lasse Schöne van NEC evenaarde het record van de buitenlandse speler met de meeste Eredivisie-duels. De Deen speelde zijn 433e wedstrijd, evenveel als de Zuid-Afrikaanse keeper Hans Vonk in het verleden.

Met de zege klimt NEC twee plaatsen naar de achtste plek. Fortuna is de nieuwe nummer 10 van de Eredivisie.

3FM Serious Request

Voor de wedstrijd werd aandacht gevraagd voor Stichting ALS Nederland, het goede doel dit jaar van 3FM Serious Request, Het Glazen Huis staat vanaf dit weekend in Nijmegen. Beide ploegen en de arbitrage betraden het veld met speciale shirts, waarna een gezamenlijke foto werd gemaakt.