sc Heerenveen en PEC Zwolle lopen na onderling duel nog steeds één op één

PEC Zwolle kwam in het Abe Lenstra Stadion al na drie minuten op voorsprong
PEC Zwolle kwam in het Abe Lenstra Stadion al na drie minuten op voorsprongHollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia
sc Heerenveen heeft aan de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle een punt overgehouden en staat daarmee ook na de achtste speelronde op hetzelfde aantal punten als de gasten. De beide treffers kwamen tot stand in de eerste tien minuten van de wedstrijd.

Binnen drie minuten kwamen de gasten op voorsprong toen een assist van Dylan Mbayo door Davy van den Berg op waarde werd geschat en de 0-1 op de borden kwam te staan. Het was een deja-vu voor de Friezen, die ook in de vorige thuiswedstrijd tegen FC Groningen al vroeg op achterstand waren gekomen.

Ook deze keer wist Heerenveen zich te herstellen. Zeven minuten na de tegentreffer nam Dimitris Rallis met zijn tweede treffer in vijf officiële optredens voor Heerenveen de gelijkmaker voor zijn rekening en 35 minuten later gingen de beide ploegen ook met een 1-1 stand aan de thee.

Goalgetters Heerenveen-PEC Zwolle
Goalgetters Heerenveen-PEC ZwolleFlashsha.re

Op de virtuele stand van de Eredivisie zouden PEC en Heerenveen in ieder geval één puntje uitlopen op de huidige nummer 16, NEC, dat met 7 uit 8 in de ‘hot seat’ van de Eredivisie was beland na de nederlaag tegen NAC Breda van zaterdagavond. De Friezen zijn daarbij nog iets in het nadeel door de forse nederlaag tegen AZ, eerder in het seizoen.

In de tweede van de wedstrijd brachten negen wissels geen verandering meer in de score, ondanks nog een paar mogelijkheden voor de thuisclub. En zo gaan PEC Zwolle (13e) en Heerenveen (14e) gebroederlijk als onderdeel van het rechterrijtje de interlandperiode van oktober in. Heerenveen gaat direct erna voor een zespuntenduel naar NEC. PEC Zwolle ontvangt NAC Breda bij de terugkeer van de Eredivisie.