sc Heerenveen pakt ook Almere City FC met 3-0 in

sc Heerenveen won met speels gemak het thuisduel met Almere
sc Heerenveen won met speels gemak het thuisduel met AlmereANP
Sc Heerenveen heeft voor de derde keer op rij een thuiswedstrijd in de Eredivisie met 3-0 gewonnen. De ploeg van trainer Kees van Wonderen versloeg met deze cijfers Almere City, evenals eerder Heracles Almelo en Fortuna Sittard. De Friezen klommen naar de zesde plaats in de stand. Almere leed zijn zevende nederlaag van het seizoen.

Heerenveen was vanaf de eerste minuut gevaarlijk. Al na 8 minuten kreeg Pelle van Amersfoort een kans voor open doel, maar zijn inzet werd op de lijn gekeerd door verdediger Loïc Mbe Soh. Na een kwartier was de spits wel succesvol. Hij reageerde alert op een slimme steekbal van Simon Olsson, liep om doelman Nordin Bakker heen en scoorde.

Van Amersfoort bleef gevaarlijk. Hij kwam nog twee keer vrij voor Bakker, maar de keeper van Almere wist beide keren te redden. De goal van Sven van Beek in de 39e minuut kon Bakker niet voorkomen. Mats Köhlert kopte de bal uit een voorzet van Thom Haye voor het doel, waarna de opgekomen Van Beek de bal keurig intikte.

In de tweede helft probeerde Almere City wel wat terug te doen, maar Heerenveen hield de regie. De 3-0 viel in de 70e minuut na een snelle uitbraak over de rechterflank. Luuk Brouwers gaf de bal af op de vrijstaande Van Amersfoort en die schoot voor de tweede keer feilloos raak.