SC Heerenveen vindt zichzelf terug op degradatieplaats na nederlaag in Nijmegen

Vito van Crooij maakte de 3-0 voor NEC
Vito van Crooij maakte de 3-0 voor NECJeroen Putmans / ANP
NEC heeft na vier competitiewedstrijden zonder zege weer eens een overwinning geboekt. De formatie van trainer Rogier Meijer versloeg in het eigen stadion sc Heerenveen met 3-0.

Met het resultaat klom NEC naar de elfde plaats. De ploeg heeft 10 punten uit negen duels. Nummer 16 Heerenveen heeft 2 punten minder behaald. NEC opende in de derde minuut al de score dankzij een treffer van basisdebutant Vito van Crooij. Bram Nuytinck kopte na rust de 2-0 binnen, waarna Van Crooij in de 65e minuut de derde treffer van de thuisploeg maakte.

Na de teleurstellende openingsfase van het seizoen, waarin Heerenveen zeventien tegentreffers had geïncasseerd in acht duels, had trainer Robin van Persie in Nijmegen keeper Mickey van der Hart vervangen door Andries Noppert. In zijn eerste wedstrijd sinds mei werd de Oranje-doelman van het WK in 2022 al snel gepasseerd door Van Crooij. De aanvaller maakte zijn eerste treffer voor NEC met een schot uit de draai, 1-0.

De cijfers
De cijfersFlashshare

Het doelpunt was een van de weinige hoogtepunten van de tegenvallende eerste helft. Nuytinck gaf de Nijmeegse fans na rust weer reden tot juichen door een corner van Thomas Ouwejan binnen te koppen, 2-0. Het was zijn eerste doelpunt in de Eredivisie sinds 2012, toen hij tijdens zijn eerste periode bij NEC trefzeker was. Van Crooij zette even later na matig verdedigen van Heerenveen de eindstand op het bord, 3-0.