Sierhuis leidt Fortuna tegen Excelsior naar grootste seizoenszege

Kaj Sierhuis scoorde Fortuna's eerste hattrick sinds 2019
Kaj Sierhuis scoorde Fortuna's eerste hattrick sinds 2019ANP
Aan de hand van een uitblinkende Kaj Sierhuis heeft Fortuna Sittard tegen Excelsior de grootste overwinning van het seizoen geboekt: 5-2. Sierhuis maakte een hattrick voor de rust en zorgde voor twee assists bij de treffers van Justin Lonwijk en Rodrigo Guth.

Sierhuis stelde Lonwijk in de dertiende minuut in staat de score te openen. Dat deed hij met een fraaie beweging. Kort daarop legde Lonwijk uit een corner de bal goed terug en kon Sierhuis binnenkoppen. Een kwartier later kopte de aanvaller op aangeven van Guth zijn tweede binnen en vijf minuten later maakte hij met een fraaie volley zijn hattrick compleet en zijn negende competitietreffer van dit seizoen. Het was de eerste hattrick van Fortuna sinds Mark Diemers in oktober 2019 tegen VVV.

Na de rust deed Derensili Sanches Fernandes wat terug voor de Rotterdammers van coach Marinus Dijkhuizen. Sierhuis stelde daarna Guth in staat om ook zijn doelpunt mee te pakken. Invaller Richie Omorowa bepaalde de eindstand op 5-2. Kort daarop kreeg Sierhuis zijn publiekswissel.

Fortuna komt door de zege op 30 punten, maar blijft elfde. Dat zijn negen punten meer dan Excelsior dat vijftiende staat. Voor de Limburgers van coach Danny Buijs was het de zesde thuiszege van het seizoen.