Sparta boekt zege op RKC in weerzien met oud-trainer Fraser

Tobias Lauritsen viert zijn openingstreffer tegen RKC
Tobias Lauritsen viert zijn openingstreffer tegen RKCANP
Tobias Lauritsen heeft Sparta Rotterdam aan een thuiszege op RKC Waalwijk (2-0) geholpen. De spits benutte in de 54e minuut een penalty, na een handsbal van Yassin Oukili. Hij stelde 10 minuten later Arno Verschueren in staat om het tweede doelpunt te maken.

Verschueren werd 3 minuten na zijn treffer van het veld gestuurd, na een harde overtreding op een enkel van de ingevallen Zakaria Bakkali. Sparta handhaaft zich met 15 punten in de subtop van de Eredivisie. RKC heeft een wedstrijd minder gespeeld en 9 punten. Trainer Henk Fraser beleefde weinig plezier aan het weerzien met zijn oude club. De coach promoveerde met Sparta naar de Eredivisie en leidde de Rotterdammers ook naar de play-offs om Europees voetbal.

VAR-ingreep

Lauritsen was voor rust al dicht bij de openingstreffer, maar de Noorse aanvaller stuitte op doelman Jeroen Houwen. Vervolgens misten Shawn Adewoye en Denilho Cleonise, na een fout van Bart Vriends, grote kansen voor RKC. Arbiter Sander van der Eijk floot in de slotfase van de eerste helft voor een strafschop voor Sparta, maar hij kwam op zijn beslissing terug nadat de videoscheidsrechter hem had verteld dat Joshua Kitolano niet door Adewoye was neergehaald.