Sparta en Fortuna delen de punten en de eer na zwaarbevochten gelijkspel

Ryan Fosso en Mohamed Nassoh vechten het uit.
Ryan Fosso en Mohamed Nassoh vechten het uit.ANP / ddp USA / Profimedia
Sparta en Fortuna Sittard zijn na zaterdagavond allebei een puntje rijker in de Eredivisie. De twee ploegen vochten het uit op het Kasteel, maar niemand wist zich te kronen tot winnaar: 1-1.

De thuisploeg opende al vroeg de score dankzij Teo Quintero, die na een kleine drie minuten een vrije trap van Pelle Clement op pientere wijze over Matthijs Branderhorst heen wist te koppen. Weinig kansen volgden in de eerste helft en de grootste was voor Fortuna. Feyenoord-huurling Ezequiel Bullaude dook op de bal en kopte hem hard het Rotterdamse doel in.

Een tweede helft met kansen over en weer volgde, maar het zal vooral Sparta zijn die zal balen van de gemiste kansen. Grote kansen voor Verschueren en Mito moesten Sparta op 2-1 zetten, maar beide spelers wisten hun kansen niet te verzilveren. Ook Alen Halilovic kreeg de kans op een treffer, maar het was de Kroatische spelmaker eveneens niet gegund.