Sparta en Heracles delen de punten in eerste doelpuntloze gelijkspel

Brian de Keersmaecker en Arno Verschueren vechten om de bal
Brian de Keersmaecker en Arno Verschueren vechten om de balProfimedia
Sparta en Heracles hebben de eerste 0-0 van het seizoen genoteerd. Op het Kasteel wisten beide ploegen geen doorbaak te vinden in een duel met niet bijster veel kansen.

Sparta domineerde de eerste helft en liet Heracles nauwelijks kansen toe. De Rotterdammers gaven de wedstrijd in aanvallend opzicht kleur, maar op kansen voor Mito, Reith en Lauritsen na, wisten ook zij geen potten te breken.

De tweede helft bood nog minder spektakel voor het publiek, dat nog wel kon genieten van de zon. Een halve kans van Pelle Clement verdween laat in de wedstrijd naast het doel – hetgeen misschien wel het grootste wapenfeit van de late tweede helft was.

De statistieken
De statistiekenFlashscore

De grootste consternatie van de wedstrijd volgde na een kleine schermutseling tussen aanvoerder De Keersmaecker en aanvaller Bryan Limbombe van Heracles. Limbombe weigerde de bal aan De Keersmaecker te geven voor de vrije trap, maar zwichtte uiteindelijk toch en liet Shiloh ’t Zand, één van de uitblinkers aan Almelose zijde, zijn gang gaan.

Beide ploegen verlieten Spangen met een puntje op weg naar de volgende speelronde. Sparta mag op bezoek bij FC Twente, Heracles wacht een thuisduel tegen PSV.