Sparta Rotterdam boekt op bezoek bij Willem II zijn eerste zege van het seizoen

Rick Meissen juicht na het scoren van een doelpunt dat afgekeurd gaat worden
Rick Meissen juicht na het scoren van een doelpunt dat afgekeurd gaat wordenANP JEROEN PUTMANS
Sparta Rotterdam heeft zijn eerste zege van het seizoen te pakken door op bezoek bij Willem II met 1-2 te winnen. De Tilburgers dachten nog een punt te verzilveren, maar in de slotfase wist Camiel Neghli met een mooi doelpunt de drie punten mee naar de havenstad te nemen.

Sparta had het betere van het spel in de eerste helft, maar Willem II kreeg de meeste mogelijkheden. Doelman Nick Olij van de Rotterdammers, die door bondscoach Ronald Koeman voor Oranje is opgeroepen, redde zijn ploeg met een aantal knappe reddingen op schoten van onder andere Cisse Sandra. Ondanks het veldoverwicht van de bezoekers en de kansen voor de thuisploeg gingen de teams met een 0-0-tussenstand aan de thee.

Vlak na rust opende Pelle Clement in zijn 150e Eredivisieduel de score. De middenvelder van Sparta veroverde zelf de bal en wilde een combinatie aangaan met een teamgenoot, maar kreeg de bal via een Willem II-been terug en schoof binnen.

Lang VAR-moment

Op het uur dacht Sparta de score te verdubbelen, maar de treffer van verdediger Rick Meissen werd afgekeurd wegens buitenspel, waarna de VAR niet tot een ander oordeel kon komen. Scheidsrechter Allard Lindhout werd nog wel naar het scherm geroepen om zelf nog een blik te werpen en na ruim vijf minuten oponthoud bleef de beslissing om de treffer af te keuren staan.

In de 83e minuut kwam Willem II langszij door een doelpunt van Sandra. Een hoekschop belandde voor zijn voeten op de rand van de zestien, waar hij hard uithaalde en zijn inzet via Mike Eerdhuijzen voorbij Olij zag gaan. Sparta probeerde snel weer op voorsprong te komen en een schot van Joshua Kitolano werd geblokkeerd door Mickael Tirpan. Enkele minuten later was de voorsprong toch hersteld. Op aangeven van Julian Baas punterde Camiel Neghli met zijn rechtervoet de bal heerlijk in de kruising en legde het Koning Willem II Stadion het zwijgen op.

Na zeven minuten blessuretijd eindigde het duel in een 1-2 overwinning voor de bezoekers, ondanks een slotoffensief van Willem II, dat zijn eerste nederlaag van het seizoen moest slikken. Het staat met vijf punten op de negende plaats, terwijl het nog ongeslagen Sparta eroverheen klimt en met zes punten vierde staat.