Spitsen Sven Braken en Nick Venema helpen VVV-Venlo aan zege op Willem II

Spelers bedanken het publiek na de wedstrijd
Spelers bedanken het publiek na de wedstrijdProfimedia
VVV-Venlo heeft het thuisduel met Willem II in de eerste ronde van de play-offs om promotie naar de Eredivisie gewonnen (3-2). Aanvallers Sven Braken en Nick Venema vertolkten een hoofdrol bij de winnende ploeg. Braken scoorde tweemaal en gaf een assist. Venema trof eenmaal doel en bereidde een treffer voor.

Willem II leek bijna een helft lang op weg naar een eenvoudige zege. Jizz Hornkamp opende in de 13e minuut de score en tekende in de 36e minuut ook voor de 0-2. VVV kwam in de 41e minuut bij toeval op 1-2. Braken kreeg de treffer op zijn naam. De spits verlengde zonder dat hij er aanvankelijk erg in had een inzet van Venema tot achter doelman Joshua Smits van de bezoekers.

Zaterdag de return

Het ontbrak VVV ook niet aan geluk bij de gelijkmaker. Braken benutte een strafschop nadat Pol Llonch de bal ongelukkig op een hand had gekregen. Venema schoot de thuisploeg uit Venlo in de 65e minuut ook op voorsprong, op aangeven van Braken.

Beide ploegen treffen elkaar zaterdag voor de return voor een plaats in de halve finales van de play-offs voor promotie naar de Eredivisie.