Sydney van Hooijdonk leidt Heerenveen met twee treffers langs Volendam

Sydney van Hooijdonk staat inmiddels op een score van 13 competitiedoelpunten
Sydney van Hooijdonk staat inmiddels op een score van 13 competitiedoelpuntenANP
Sydney van Hooijdonk heeft opnieuw zijn waarde bewezen voor sc Heerenveen. De spits leidde zijn elftal met twee treffers langs FC Volendam: 2-1. Heerenveen blijft dankzij de winst achtste met 4 punten achterstand op nummer 7 FC Utrecht, dat vrijdag al bij FC Groningen won (1-2).

Van Hooijdonk opende al in de 6e minuut de score. De topscorer kon de bal van dichtbij in het doel schieten, na goed voorbereidend werk van Osame Sahraoui: 1-0. Henk Veerman, voormalig speler van Heerenveen, maakte in de 18e minuut gelijk. Vanwege zijn verleden bij de Friezen juichte de aanvaller ingetogen.

Na ruim een half uur spelen zette Van Hooijdonk sc Heerenveen opnieuw op voorsprong. Hij kreeg de bal in het zestienmetergebied voor zijn voeten en schoot overtuigend raak: 2-1. Van Hooijdonk staat dit seizoen in de Eredivisie op dertien treffers. Sinds het seizoen 2019/2020 was Veerman de meest productieve Heerenveen-topscorer in een seizoen, met veertien doelpunten in het seizoen 2020/2021.

Volendam drong na rust aan en kreeg via Gaetano Oristanio al snel een grote kans. Doelman Xavier Mous redde. Ook in het vervolg hield Heerenveen stand.

FC Volendam zakte een plaats en is nu veertiende, met net zoveel punten als nummer 13 Vitesse.