Thom Haye schenkt Heerenveen vanaf strafschopstip zege op Fortuna Sittard

Haye viert de 2-0
Haye viert de 2-0ANP
Thom Haye heeft sc Heerenveen aan een thuiszege op Fortuna Sittard geholpen. De middenvelder had met twee benutte strafschoppen een groot aandeel in de overwinning van 3-0. Ion Nicolaescu maakte in de slotfase het derde doelpunt van de thuisploeg.

Haye benutte in blessuretijd van de eerste helft een strafschop nadat linksback Mitchell Dijks van Fortuna Sittard een bal met een arm had geblokt. De maker van de openingstreffer was eerder ook al dicht bij een doelpunt. Doelman Ivor Pandur van de bezoekers kreeg nog net een hand tegen zijn afstandsschot. Haye verzilverde in de 62e minuut weer een penalty, na een overtreding van Deroy Duarte op Osame Sahraoui.

Sahraoui was soms ongrijpbaar voor de verdedigers van de Limburgers. De dribbelaar vroeg een keer vergeefs om een strafschop en schonk zijn ploeggenoot Ché Nunnely een grote kans. Maar Nunnely kopte rakelings naast.

Schot op de paal

Fortuna Sittard kwam voor rust niet veel verder dan een afstandsschot van Alen Halilovic, dat door doelman Andries Noppert werd gekeerd. Kaj Sierhuis schoot in de openingsfase van de tweede helft op de paal namens de club uit Limburg.