Twente heeft strafschop nodig om af te rekenen met promovendus NAC Breda

Ricky van Wolfswinkel tekende voor de enige treffer van de wedstrijd
Ricky van Wolfswinkel tekende voor de enige treffer van de wedstrijdHollandse Hoogte/Shutterstock Editorial/Profimedia
Slechts vier dagen na de onvergetelijke remise op Old Trafford tegen het Manchester United van Erik ten Hag nam FC Twente het in eigen huis op tegen NAC Breda. De thuisploeg won met 1-0 door een benutte strafschop van Ricky van Wolfswinkel.

NAC Breda had amper wat in te brengen in de eerste helft en kon van geluk spelen dat het met een gelijke stand de rust in ging. FC Twente domineerde in balbezit en zette aardig wat kansen op, maar moest wel lang wachten op de openingstreffer. De bezoekers uit Breda hebben in het eerste bedrijf niet één serieus schot weten te lossen, wat direct een duidelijk beeld schept van de verhoudingen tussen beide teams in dit affiche. NAC kwam er zelf zelden aan te pas, maar stond defensief wel goed opgesteld, waardoor het voor de neutrale toeschouwers niet het meest aantrekkelijke affiche was.

Statistieken van de wedstrijd
Statistieken van de wedstrijdFlashsha.re

De Tukkers hadden een strafschop nodig om de voorsprong te bezegelen. In de 76e minuut legde aanvoerder Ricky van Wolfsinkel aan vanaf elf meter voor het eerste doelpunt van de wedstrijd. Op basis van de kansenverhouding had het uit kunnen lopen op een ruime zege voor de gastheren, maar mede door goed verdedigend werk van de bezoekers bleef de schade beperkt.