Twente maakt in blessuretijd gelijk en gaat met licht voordeel naar return tegen Sparta

Bijgewerkt
Sparta en Twente spelen gelijk in eerste wedstrijd finale play-offs.
Sparta en Twente spelen gelijk in eerste wedstrijd finale play-offs.Flashscore
Sparta Rotterdam en FC Twente hebben gelijkgespeeld in een vermakelijke eerste wedstrijd van de finale in de play-offs voor de Conference League. Sparta stond lang voor door een benutte penalty, maar in de extra tijd van de tweede helft kwam Twente langszij. Zondag 14:30 uur is de return in Enschede.

Eerste helft

Sparta begon veel in de aanval, maar Twente kwam met een eerste echte kans na vier minuten. De overname van Virgil Misidjan op het middenveld leverde een vier tegen drie situatie op. Linksback Gijs Smal werd vrijgespeeld op de rand van de zestien, maar zijn schot miste kracht en was een makkelijke prooi voor keeper Nick Olij. Drie minuten kwam een voorzet van Spartaanse kant gevaarlijk voor de goal van Twente, maar Bart Vriends kon niet bij de bal en zo eindigde de voorzet in de handen van keeper Lars Unnerstall. Het was een hele open wedstrijd in het begin, want na negen minuten weer een kans. Koki Saitp kwam door aan de linkerkant en ging naar binnen om te schieten. Zijn schot miste alleen richting en vloog hoog over. Zo begon de wedstrijd erg aantrekkelijk, maar wel doelpuntloos.

Twente kreeg de eerste hele grote kans. Vaclav Cerny kwam 1 op 1 met Olij, maar de keeper redde in de korte hoek. De Tukkers bleven aandringen, want na dik een kwartier kwam de volgende grote kans. Vanaf rechts werd een voorzet gegeven die terecht kwam bij middenvelder Michal Sadilek. Hij gleed de bal naast en blesseerde zich aan de hand door zijn landing. Daarna ging het tempo wat omlaag en waren er wat minder kansen. Vijf minuten voor rust kwam Sparta eruit aan de linkerkant. De bal kwam op de rand van de zestien waar Joshua Gaston Kitolano kon uithalen. Maar zijn slappe schot ging over. Daarmee was de eerste helft afgelopen en zochten de teams met een 0-0 stand de kleedkamer op.

Tweede helft

Sparta kreeg een minuut na rust een penalty, nadat Saito w

erd neergehaald door Cerny. Vito van Crooij maakte de strafschop af en zo kwam Sparta op 1-0.

In de 57e minuut kwam de eerste kans in de tweede helft voor Twente. Ramiz Zerrouki kreeg een afvallende bal op de zestien voor zijn voeten, maar mikte veel te hoog. Na een dik uur kwamen Ricky Van Wolfswinkel en Sem Steijn (zoon van de trainer van Sparta) in het veld. Het was duidelijk dat trainer Ron Jans niet tevreden was over het spel van zijn ploeg.

Twente begon gelijk met aanvallen na de wissels en wilde meer doelpogingen forceren. Verdediger Robin Pröper schoof door en kon uithalen van een meter of 25, maar zijn schot ging ver over. Een minuut later, in de 66e minuut, schoot Cerny van ongeveer dezelfde positie naast. Sparta begon met counteren en dat resulteerde bijna in de 2-0 door een kopbal van Tobias Lauritsen. Daar kwam een corner uit die werd ingekopt door Arno Verschueren, maar die bal ging net voorlangs. Sparta kreeg tien minuten voor tijd nog een kans. Jonathan de Guzman schoot de bal van dichtbij richting het doel, maar daar zat te weinig kracht achter om Unnerstall te verschalken.

Twente kreeg vijf minuten voor tijd een corner, waar Sparta niet goed aan het opletten was. Sadilek kon daardoor uithalen, maar ook zijn poging vloog hoog over.

In de 93e minuut maakte Twente gelijk door een kopbal van Zerrouki. Olij schatte een voorzet vanaf rechts verkeerd in en liet de middenvelder voor hem komen: 1-1. Daar eindigde de wedstrijd ook in. Daar eindigde de wedstrijd ook in. Zondag 14:30 uur is de return in Enschede.